Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Tönköly zsemlék aszalt paradicsommal, chiamaggal és bazsalikommal

A tönkölylisztet még csak nemrég kezdtem használni rendszeresebben, de nagyon ígéretes így „első körben”. Jól lehet vele dolgozni, az íze nagyon finom és ami a legjobb számomra, hogy nem okozott eddig gondod a gluténintoleranciám terén sem. Lassan kezd összeállni a kép, hogy ez hogyan is lehetséges, de ezt inkább majd a saját blogomon fejtem ki bővebben.  Most inkább jöjjön egy ínycsiklandó zsemlerecept, amihez ismét használok szárított paradicsomot, fűszert és magot. Nagyon szeretem dúsítani, fűszerezni a pékárukat, mert így már önmagukban is felérnek egy lakomával, a plusz feltétek már csak kerekítik az ízvilágot. 

Hozzávalók 6-8 db zsemléhez:

Konyhai mérőkanalat használok a kimérésre, mivel a random evőkanalak űrmértéke eltérhetnek egymástól.

Sütéshez zsemlesütő forma, de nem szükséges.

Elkészítés:

  1. Mérjük egy nagy kelesztőtálba a lisztet és adjuk hozzá a (viszonylag) apróra vágott aszalt paradicsomot, a bazsalikomot és a chiamagot.
  2. A tasakon található kenyérsütési útmutató szerint készítsük el a tésztát, és kelesszük meg.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra alsó-felső sütési fokozaton.
  4. Ha megkelt a tészta, borítsuk lisztezett felületre és vágjuk 6 vagy 8 (viszonylag) egyenlő darabra, és formázzunk belőle zsemléket.
    Én 6 nagyobb zsemlét készítettem, de több kisebbet is lehet. Zsemleformába tettem őket, de ennek hiányában sütőpapírral bélelt tepsire is tehetjük. Hagyjuk újra kelni 5-10 percig.
  5. Süssük a zsemléket 25-30 percig, míg kapnak egy kis barnás színt.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0