Nehézségi fokozat:
Túrókrémes-szedres csiga
A túrókrém és a finom, zamatos gyümölcs verhetetlen párosítás. Szerintem legalábbis az egyik legjobb dolog, amit töltelékként használhatunk. Ha ehhez a nyerő íz párhoz hozzávesszük az alakor szenzációs ízét, a ropogós mandula darabkákat, no és a tésztából kukucskáló kis mazsolákat, akkor azt hiszem, nem kell jósnak lennünk ahhoz hogy előrevetítsük: ez a süti bizony hamar el fog fogyni! (Ha nem szereted a mazsolát, válaszd a natúr alakor kalács keveréket!)
Hozzávalók
A tésztához:
–1 csomag alakor kalács keverék mandulával és mazsolával
-250 gramm langyos tej (növényit is használhatsz)
-2 evőkanál porcukor
-50 gramm olvasztott vaj
A töltelékhez:
-250 gramm túró
-1 tojás sárgája
-5 evőkanál kristálycukor
-3-4 marék fekete szeder (vagy más gyümölcs)
-1 kisebb kezeletlen citrom reszelt héja
A lisztet a langyos tejjel, cukorral, és a vajjal alaposan összekeverjük. Letakarva langyos helyen kb 30 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a túrót villával krémesre törjük, és elkeverjük a cukorral és a citromhéjjal.
A tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, majd lisztezett felületen kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a túrókrémmel, megszórjuk a gyümölccsel és feltekerjük. Kb hüvelykujjnyi vastagra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Kb 10 perc pihentetés után 170 fokra előmelegített sütőben tesszük, ahol kb 23-27 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kapcsolódó termékek
No products were found matching your selection.