Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Vajas-magvas alakor bagel

Nem véletlenül az egyik kedvenc lisztkeverékünk a világos alakor: finom diós, karakteres íze ugyanis ezerféleképp variálható, a végeredmény pedig mindig igazán különleges, ízletes! Most magvas bagel receptet hoztunk Nektek, amit egy kevés vajjal tettünk még finomabbá!

Hozzávalók:

– a tésztához:

-megkenéshez:

  • 50 gramm puha vaj

-a tetejére:

  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál víz
  • kb 170-180 gramm magkeverék

A tésztához a lisztet, a langyos vizet és a vajat alaposan összedolgozzuk, majd letakarva meleg helyen kb 30-60 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Mialatt kel, oldjuk fel a mézet a vízben, és öntsük a magokat egy lapos tálra/tálcára. Természetesen nem fogja felvenni az összes magot, de kell a mennyiség, hogy alaposan be tudja vonni mindenhol!
A megkelt tésztát lisztezett felületen kissé gyúrjuk át, formázzuk cipóvá, és osszuk 8 egyenlő részre.
A tésztadarabokat formázzuk gombócokká. A kis gombócokat nyújtsuk ki hosszúkás-ovális formára, kenjük meg vékonyan a puha vajjal, és hosszanti oldalukról szorosan tekerjük fel.
A két végét dolgozzuk jól össze, hogy megkapjuk a bagel formát.
Mártsuk meg egy pillanatra a mézes vízben, majd forgassuk meg a magkeverékben.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a bageleket, és pihentessük őket kb 15 percig.
Ezután 170 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára őket kb 23-25 perc alatt.

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0