Nehézségi fokozat:
Vaníliás alakor kalácsgolyó
Van az úgy, hogy nincs túl sok kedvünk órákat töltetni a konyhában, de úúúgy ennénk valami édeset. Ez a recept villamgyorsan (de tényleg!) elkészíthető, hiszen nem kell gyúrni, és keleszteni sem. Összekeverjük, sitty-sutty tepsibe pöttyözzük, és már mehet is a sütőbe. A rossz hír az, hogy amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy. Na jó, ez így nem igaz. Ez SOKKAL gyorsabban elfogy!
Hozzávalók:
–330 gramm alakor kalács lisztkeverék
-340 gramm langyos tej
-3 csomag vaníliás cukor
-2 csapott evőkanál kristálycukor
-2-3 evőkanál kristálycukor a szóráshoz
A sütőt bekapcsoljuk 170 fokra (ha lehet alsó-felső légkeverés). A lisztet a cukrokkal és a tejjel simára keverjük. Csillagcső nélküli habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe kb diónyi halmokat nyomunk.
Kristálycukorral megszórjuk, és 170 fokon kb 22-24 perc alatt aranybarnára sütjük.