Nehézségi fokozat:
Világos ősi gabona kenyér
Ha nem vagy nagy barátságban a teljes kiőrlésű kenyerekkel, de azért fontos számodra hogy tápláló, és rostban gazdagabb legyen, akkor a világos ősi gabona keverék a legjobb választás, hiszen itt a lisztek nagy része fehér, de azért észrevétlenül ott figyel mellette egy kis teljes kiőrlésű is!
Hozzávalók (1 db kb 800-850 grammos kenyérhez):
–1 csomag világos ősi gabona lisztkeverék
-450 ml langyos víz
A lisztet a vízzel eldolgozzuk, majd letakarva langyos helyen kb 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük. Kis liszttel átdolgozzuk a tálban, majd sütőformába öntjük. Kézzel kicsit egyengessük el a tetejét, és ha szeretnénk, szórhatunk pici lisztet a felszínére. 15-20 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 1 óra alatt aranybarnára sütjük.