Nehézségi fokozat:
Virslis alakor nyársak
Finom bécsi virsli és pikáns mustár, mindez ízletes alakor tésztába tekerve-szerintünk így néz ki egy tökéletes és látványos vendégváró finomság!
Hozzávalók:
- 1 csomag világosbarna alakor sütőkeverék
- 390 ml langyos víz
- 15-16 darab bécsi virsli
- 3-4 evőkanál mustár
- 1 egész tojás
- 1-2 evőkanál szezámmag
- 15-16 darab saslikpálcika
A tésztához a lisztet a vízzel alaposan elkeverjük, majd letakarva langyos helyen 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.
A saslikpálcikát hideg vízbe áztatjuk, így nem fog megégni.
Ha szükséges, a virslit meghámozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, és kb fél cm vastagságúra nyújtjuk.
Olyan hosszú csíkokra vágjuk, hogy a virsli pont elférjen majd benne. A tésztára tegyünk egy kis mustárt (természetesen használhatunk mást is, de el is hagyhatjuk).
A virslit bebugyoláljuk a tésztába, és hüvelykujjnyi darabokra vágjuk.
A tésztadarabkákat húzzuk a nyársra, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
Kenjük meg vékonyan a felvert tojással, és szórjuk meg a szezámmaggal.
Kb 15 percig pihentessük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt süssük aranybarnára!