Barion Pixel

Nehézségi fokozat:

Virslis alakor nyársak

Finom bécsi virsli és pikáns mustár, mindez ízletes alakor tésztába tekerve-szerintünk így néz ki egy tökéletes és látványos vendégváró finomság!

Hozzávalók:

A tésztához a lisztet a vízzel alaposan elkeverjük, majd letakarva langyos helyen 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.

A saslikpálcikát hideg vízbe áztatjuk, így nem fog megégni.

Ha szükséges, a virslit meghámozzuk.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, és kb fél cm vastagságúra nyújtjuk.
Olyan hosszú csíkokra vágjuk, hogy a virsli pont elférjen majd benne. A tésztára tegyünk egy kis mustárt (természetesen használhatunk mást is, de el is hagyhatjuk).
A virslit bebugyoláljuk a tésztába, és hüvelykujjnyi darabokra vágjuk.

A tésztadarabkákat húzzuk a nyársra, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.

Kenjük meg vékonyan a felvert tojással, és szórjuk meg a szezámmaggal.

Kb 15 percig pihentessük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt süssük aranybarnára!

Kapcsolódó termékek

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0